Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
    По-добре не си и взимай Монбат, моя на половин година даде фира сега в студовете. 1.9 16в е мотора, 75-ца май беше...
    Гаранцията, смениха ли го?
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

-1 за Монбат.Едвам си изтика гаранцията,и се скапа.После сложих един Fiamm,който успя да си удвои гаранционния срок(изкара 4 години).Сега съм с Varta повече от година,пък ще видим...
      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

И аз знам няколко случая с Монбат скапали се веднага след гаранцията при изправни коли. Бош не си купувайте, според мен са пълни боклуци тези, дето ги продават тук. Даже имах и проблеми с гаранцията при Киров

Comment

Аз на моята сложих някакъв немски, за който няма информация никъде- Volt craft, 80 ампера с 800 стартов ток. Голям е точно колкото 77 амперова варта и се побира точно до милиметър. Акумулаторът е AGM с 4 години гаранция и ми струваше 200 лв с връщане на стар. В сегашните студове се представи много добре, но все пак е на няколко месеца, но ако си изкара гаранционния срок ще съм доволен, защото досега колкото акумулатори съм имал, винаги малко след края на гаранцията и издъхват. Затова съвета ми е колкото повече гаранция, толкова по- добре.
          94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
          03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico

Comment

Дори всичко да е изправно в колата и акумулатора да е най-скъпият, при недозареждане е възможен процес на сулфатизация. Която е необратима.
            За това трябва периодично да се дозарежда.
            За това издъхват.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Дори всичко да е изправно в колата и акумулатора да е най-скъпият, при недозареждане е възможен процес на сулфатизация. Която е необратима.
              За това трябва периодично да се дозарежда.
              За това издъхват.
              Ама и зарядното има значение

Comment

Зарядното има значение до толкова, колко бързо ще го зареди, сега си зареждам 100 амперовия със зарядно 0,3 А.
                Колата не ми е спешна и се зарежда за няколко дни, колкото по бавно, по-добре

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                  Точно там 780 беше на 185лв. декември
                  Ако е под 190см височина какво правим с ремъка за захващане ?

Comment

Подлагаш нещо, моят има алуминиева пластина.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Гаранцията, смениха ли го?
                      Оптимист съм и съм го включил да се зарежда.. ще пиша след няколко дена.
                      Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                      Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

Аз съм със ZxZ и чесно казано първата година се държеше по-добре. Сега зимата на по-студено време върти бавно за 75 амперов акумулатор, но съм го прежалил вече.
                        Last edited by mell0; d.m.y г., 13:35.
                        Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Не е задължително при минусови температури причината за бавното въртене да е в акумулатора. При масло 10W40 върти по-бавно, отколкото при 5W40.
                          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Има значение и стартера, на една от колите е нов и върти изключително леко, в сравнение със стария.
                            Има значение и дали се кара всеки ден и на какво разстояние.

Comment

Първоначално публикувано от Ivaelo Покажи съобщение
                              Точно там 780 беше на 185лв. декември
                              Ако е под 190см височина какво правим с ремъка за захващане ?
                              Тоя ремък е бошлав. Акумулатора го държи долу скобата

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                                Тоя ремък е бошлав. Акумулатора го държи долу скобата
                                Държи го и ремъка и скобата,не говори празни приказки !Щото вече съм изморен от глупостите който продължават да се пишат в тоя форум !
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                                sigpic

Comment

Working...
                                X